10 év után teljesítette a rajongók kérését a BBC Wales – David Tennant visszatér a Doktor szerepébe

10 év után teljesítette a rajongók kérését a BBC Wales – David Tennant visszatér a Doktor szerepébe

Október 23-án volt látható az iBBC-n és a BBC nagy csatornáján a Ki vagy Doki? legújabb sorozatrésze ami az új évadot vezeti majd fel. Nem kis meglepetést okozott a történet vége.
Ahogy a rész végén a narrátor fogalmazott: “Nyugodj meg, maradj a helyeden, különben szétporladsz.” VIGYÁZAT! Spoileresek leszünk!

Ütős történet egy különleges csattanóval

A legújabb rész szembe állítja a nézőt olyan dolgokkal is amiket nem akarnak elviselni. Meglehetősen drámai húzás volt a sorozat készítői részéről, hogy az egész rész alatt kötődést alakítson ki a szereplők és a nézők között. Ezzel sikerrel is jártak – a sorozatrész egy elég kimagasló történetet mesél el a Cybermanek a Dalekok és a Mester személyéhez vonatkozóan.

Akkor most a Dalek faj szövetséges vagy nem?

Röviden: A Dalekek összefognak a Cybermanekkel hogy egyesítsék erőiket a Mester égisze alatt, és tőrbe csalják a doktort. Ezt úgy próbálják elérni hogy elrabolnak egy lányt aki valójában egy lény álcázás alatt. Elviszik egy bolygóra, ahol a Mester uralma alá tudja vonni a világot, ám ez a terv befuccsol. Egy Dalek megpróbálja elejét venni a harcnak azzal hogy megkeresi a Doktort segítségével, ám mint később kiderül haszontalan volt az egész.

Erőltetett regeneráció, majd vissza, most akkor mi van?

A történet közepén a Mester arra veszi a fáradtságot hogy ő maga legyen a Doktor, tehát egy erő segítségével átszívja magába a regenerációs energiát. Ezt Yaz-ék visszafordítják a sorozat alatt, egy olyan csellel amit a néző önmagában nem is sejt. Ez már önmagában megadja a végső lökést.

Happy End és “soha többé nem kérem a szerepet”

Amikor Tennant kiszállt a sorozatból egy interjúban említette, hogy többé nem akar Doktor lenni a BBC sorozatában, így 3 évvel ezelőtt felmerültek a pletykák hogy láthatjuk-e még valaha. A nézők Matt Smith-t és David Tennant-ot is újra szívesen látták volna a képernyőn. Amikor Whittaker elvállalta a szerepet, elég különös volt hogy egy női főszereplővel folytatódik a sorozat, ám az írók és a rendezőnek hála a sorozat végére a történet kerekké vált, Whittaker pedig jól belemélyedt a szerepbe. A végső csata utáni regeneráció nem várt meglepetéseket okozott, ugyanis a sorozat történetében először, visszatérő szereplést alkalmaztak az írók, tehát David Tennant visszatért a Doktor szerepébe. Ezzel 1963 óta, Tennant az első olyan színész, aki kétszer öltheti magára a Doktor szerepét. Erre a történelmi pillanatra pedig a DW jövőre 60. évfordulója miatt került sor. A Whovianok örülhetnek, a történet meg most lesz csak újra igazán izgalmas.

Értékrend és felelősség

A sorozat hamarosan felkerül a Disney+ kínálatába is, tehát az eddig nem látott részeket remélhetőleg magyar szinkronnal is élvezhetjük majd újra.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

X
X