Teleportálás, virtuális szimuláció, időutazás – akkor most hogy is van ez a Silverpointban?

Teleportálás, virtuális szimuláció, időutazás – akkor most hogy is van ez a Silverpointban?

A Zodiak Kids márciusi sorozata kitart amellett, hogy egy olyan történetet mesél el, amit nem nagyon érthetünk meg az első nézésnél.

A BBC és a Zodiak Kids közös projektje, a Silverpoint c. sorozat átláthatósága nem valami jó, ezért ha először látod, nem is érted mi történik.
Adott egy rémtörténet, a Silverpoint táborban, amikor 1997-ben 4 barát egy fénysugárban köddé vált, és soha nem látták többé őket. Legalábbis erre alapoz a sorozat plotja. A történet elején megismerkedünk azzal a 4 emberrel, akik köré maga a sorozat épül, legelőször is a Dragonfly csapattal. De ugorjunk az elejére: A Silverpoint egy kalandtábor, ahol 6 féle csapatba rendeződött fiatalok életét követhetjük végig, itt találkozunk először a Dragonfly nevet kapó csapattal is, nevezetesen Louis, Kaz, Meg, Glen csapattagokkal. A sorozat elején egy tök átlagos tábornak tűnik, ám a tábort vezető Daniel-nek van egy aranyszabálya: “Soha ne menjetek a kerítés túloldalára!”

A sorozat első része – eredeti szinkronnal

A kerítés túloldalán ugyanis egy idegen kő-szerűség található, amit annak idején 1997-ben ő maga ásott el. Louis, az intés ellenére egy nap rátalál a kincsre, hiszen mint később kiderült, ezért küldte magát a táborba. Ennél a találkozásnál egy veszekedés folytán a tárgyak lebegni kezdenek, itt válik világossá, mit is tud a sorozat rejteni még. A srácok eldöntik, hogy egy nappal később visszamennek a tette színhelyére, de ekkor az eszköz már teleportálni is képes dolgokat. Az idegen tárgy attól függően dob ki a másik oldalon tárgyakat, milyen nehezek, ezért Glen (aki amúgy nem tud úszni) majdnem megfullad.

Louis rájön hogy a tárgyak annál messzebbre esnek minél nehezebbek.

Másnap Louis (Oliver Cunliffe) hozzáér az eszközhöz, ami megjelöli őt a tenyerén, és az elméjébe éget egy jelet. Ekkor a néző már érzi, hogy valami nincs rendben, ennél a jelenetnél a hideg kirázza az embert ha a sorok mögé lát. A négy tag egy este eldönti hogy mindannyian megjelölik magukat, ezzel viszont sikerül kinyitniuk egy portált. Az egyikük megijed a dologtól,  és haza akarja vitetni magát a szüleivel, ám helyére új embert keresnek, hiszen a folyamat csak négy emberrel működik – viszont az új tagot az eszköz nem hajlandó befogadni. Még aznap este megnyitják a portált, erre fel is figyel az éppen haza igyekvő lecserélt tag, aki szülei autójából kiugorva rohan vissza a portálhoz, ám akkor már késő, a szeme előtt tűnnek el barátai.

Az eltűnt fiatalok egy alternatív szimulációba kerülnek, amit először nem is vesznek észre, ám hamar rájönnek hogy ez nem a valóság. Mikor sikerül áttörniük a szimuláción, rájönnek, hogy nem Meg tűnt el, hanem ők, és a szimulációt teljesen ők irányítják. Eközben a szimuláción kívül is zajlik az élet, megjelennek azon kormányügynökök, akik egész végig figyelték a tevékenységeket, és mint utóbb kiderül részei lesznek mindennek. Az eszköz eközben a múltba küldi őket, (pontosan 1997-be), ahol találkoznak azzal a személlyel, aki annak idején látta őket eltűnni. Értitek már?

A bejegyzés az új rész megjelenésekor bővülni fog!

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

X
X